2024-03-28 151 瀏覽
旺角 | 一生懸面一向都好鐘意食拉麵嘅我終於食到一生懸面啦!每次經過旺角一生懸面外面都大排長龍,今日收工一早去就唔洗排隊~【期間限定】牡蠣沾面 $138朋友比較鐘意食沾面,更重要嘅係“期間限定”四個大字。碗面都幾大兜,配上熱辣辣又濃稠嘅沾面汁以及新鮮嘅牡蠣,非常美味白湯豚骨拉麵 $72我就試咗最basic and classic嘅豚骨拉麵,湯底同麵條不過不失,不過叉燒口味就比較清淡唐揚炸雞 $35全餐最好味我會話係呢個炸雞!真係必叫!我平時其實係唔鐘意order 唐洋炸雞呢樣小食,因為好多餐廳都會炸到皮又厚又硬,既乾又會咬到牙痛。但呢度嘅唐揚炸雞可以話係我食過最好食,皮薄、多汁、肉質嫩滑,配上mayo,令我欲罷不能!桂花烏龍冷泡茶 $20好多地方嘅冷泡茶都會好酸澀,不過呢度嘅桂花烏龍就無呢啲問題。不止解膩,更加有排毒祛濕嘅功效我地食完八點門口已經排咗十幾個人!所以大家記得要食就早d去啦~~
旺角 | 一生懸面

【期間限定】牡蠣沾面 $138

白湯豚骨拉麵 $72

唐揚炸雞 $35
全餐最好味我會話係呢個炸雞!真係必叫!

桂花烏龍冷泡茶 $20