2023-05-01 124 瀏覽
趁今日重係假期,梗係要約下朋友食好西啦,最近睇得韓劇多,突然好想食韓國野,好彩朋友都冇反對,最後決定左食辛安東元祖奶奶雞。辛安東奶奶雞話明鎮店之寶,梗係唔係浪得虛名啦,一上菜嘅時候分量多到嚇親我同朋友,雖然我地嗌半隻雞,但其實已經好夠食,每件雞肉質非常嫩滑,加上特製既醬汁食到我地停唔到,除左雞之外,重有其他配料,包括紅蘿蔔、薯仔、翠肉瓜重有薯粉,每樣食物都吸哂啲汁,而且好淋好好味,而薯粉亦都好彈牙添!我地今次嗌左小辣,已經覺得岩岩好,唔會比個辣搶哂啲味。芝士拉絲飯卷飯卷入面有酸蘿蔔、紅蘿蔔、青瓜、火腿同蛋,飯卷嘅表面加左一層芝士,食落口感冇拉絲,但所以配料絕對冇偷功減料,呢到已經加哂分啦!而且賣相非常精美,岩哂打卡。巨鋒提子梳打大大杯,勁解渴,而且又唔會死甜,夏天整返杯簡直一流!

辛安東奶奶雞

芝士拉絲飯卷

巨鋒提子梳打
大大杯,勁解渴,而且又唔會死甜,夏天整返杯簡直一流!