2024-04-16 55 瀏覽
媽咪鍾意食潮州打冷,呢間餐廳之前同朋友食過一次好正,於是帶媽咪嚟食吓😬餐廳鄰近旺角地鐵站,交通好方便,餐廳地方寬敞,坐得幾舒服,餐廳除咗一般套餐之外仲推出咗好多孖寶菜式,兩樣菜式加埋一齊叫抵好多,餐廳六周年優惠,逢星期一至五旺角店加$8仲有滷水拼盤或者韭菜豬紅,超抵👍🏻我們點了蠔仔粥、孖寶A餐:客家黃酒雞煲、潮式凍馬友、當然仲有$8嘅滷水拼盤😆首先來了潮式凍馬友,魚夠晒鮮甜滑溜,而且唔會太鹹,媽咪讚不絕口👍🏻之後來了滷水拼盤,估唔到$8竟然份量咁大超抵食,裏面有滷水豬腩肉、紅腸、墨魚、豬大腸、鵝腸、豬耳、芽菜,這個滷水汁都不錯幾入味,豬腩肉好香吸收晒滷水嘅香味、墨魚爽口之餘仲有啲鮮味、豬大腸同鵝腸都好正,完全冇內臟嘅羶味,而且爽口彈牙👍🏻豬耳同芽菜都好正😊吸收晒滷水嘅香味👍🏻之後到蠔仔粥,蠔仔鮮甜肥美,蠔既鮮甜味融入晒喺粥入面好正😊最後到客家黃酒雞煲,雞煲一上已經聞到酒香撲鼻,雞件大大件之餘鮮甜嫩滑,吸收晒黃酒嘅香味,入面仲有勁多配料,有龍眼肉、杞子、紅棗、雲耳,滋補養生,配埋雞湯一齊食好正👍🏻這間餐廳除了食物質素好好,環境舒適,而且價錢合理,可推介俾鍾意食潮州菜嘅朋友☺️
我們點了蠔仔粥、孖寶A餐:客家黃酒雞煲、潮式凍馬友、當然仲有$8嘅滷水拼盤😆首先來了潮式凍馬友,魚夠晒鮮甜滑溜,而且唔會太鹹,媽咪讚不絕口👍🏻之後來了滷水拼盤,估唔到$8竟然份量咁大超抵食,裏面有滷水豬腩肉、紅腸、墨魚、豬大腸、鵝腸、豬耳、芽菜,這個滷水汁都不錯幾入味,豬腩肉好香吸收晒滷水嘅香味、墨魚爽口之餘仲有啲鮮味、豬大腸同鵝腸都好正,完全冇內臟嘅羶味,而且爽口彈牙👍🏻豬耳同芽菜都好正😊吸收晒滷水嘅香味👍🏻之後到蠔仔粥,蠔仔鮮甜肥美,蠔既鮮甜味融入晒喺粥入面好正😊最後到客家黃酒雞煲雞煲一上已經聞到酒香撲鼻,雞件大大件之餘鮮甜嫩滑,吸收晒黃酒嘅香味,入面仲有勁多配料,有龍眼肉、杞子、紅棗、雲耳,滋補養生,配埋雞湯一齊食好正👍🏻這間餐廳除了食物質素好好,環境舒適,而且價錢合理,可推介俾鍾意食潮州菜嘅朋友☺️