每當我午餐想食日本嘢!我第一時間就係會諗起旺角七本... 呢間日本餐廳我已經幫襯左好幾年, 最鍾意就係食佢嘅午餐定食, 尤其是係松壽司定食加依個烏冬仲可以配凍飲。啲壽司大大件同好新鮮, 但係等嘅時候要等多一陣, 因為午餐廚房只有一兩個廚師師傅, 正所謂食好嘢梗係要等多一陣架啦!其實佢仲有其他自選套餐可以雙拼嘅午餐定食, 例如: 青魚, 蘆筍牛肉卷, 自家製🐷軟骨, 秋刀🐟, 野菌豚肉, 豬頸生薑燒, 吉列海鮮同吉列豬扒, 等等etc... 但係依間餐廳有一度唔好嘅地方, 就係d店員基本上要指定你坐邊度就坐邊度, 通常我都係下午三四點先走去食, 但係都已經唔多人仲要指定坐座位, 所以本人對此有啲不滿... 但係點解我一直都支持依間鋪頭, 就係因為佢啲嘢食夠公道好食👍👍👍