話說依間餐廳,完全係日本料理的極致寫照。🍣 首先來碟白象拔蚌,咬落去嘅瞬間,清甜逼人,每一口都如海浪般湧來,爽口得嚟有股淡淡的海鹹味,真係正!再講下呢個深海池魚啦,嘩!厚切得咁完美,魚肉滑嫩到不得了,完全就係海中的奶油啊!而家講到個皮剝,配搭嘅就係青蔥花同一啲三文魚籽,嘩喂,真係啖啖飽滿,鮮到帶點彈彈跳!🐟講真,個真蠔真係又滑又甜,跟住一啲柚子醋一淋,整個人味蕾都開通晒,好似食完就會成旅遊達人咁,周圍介紹緊嘢食。呢度嘅鰤魚更加係話題之選,脂香夠晒濃,溶係口中咁。最後嗰隻白蝦白海膽,真係收貨時間,精致得來美味爆棚,完全係高貴不貴嘅選擇!食完之後,我真係信手拈星,係這兒,每一樣菜都食到出主廚嘅用心同創意,每一口都令人無限回味,絕對係一場味覺上嘅享受!👍