2008-11-28 37 瀏覽
上次行完山就同屋企人一齊去食呢間啦, 因為家人都在這區住了很久,都一致應為呢間粉麵貴得好食, 因為有魚卷呀這類特別選擇. 食物既質素唔洗懷疑, 真係好食既, 但因為呢次既經歷我一輩子都唔會再光顧呢間鋪(其實可能係本人心理因素問題)一坐低係店外既桌時, 有位中年女人行過黎, 問我地食乜, 我老公佢地食開既就點左自己心頭好啦, 我第2次去就唔記得有咩選擇, 問下佢我老公點既魚卷幾多錢, 佢既回應係 " 好食既野唔洗理佢多錢啦, 好食就得ga la" (態度係有少少無太友善, 可能忙瓜) =.=" , 全家都靜呢望住我, 我真係說不出聲, 唔知你有呢個感覺, 但我就覺得我想知道有咩選擇同幾多錢姐, 咁都唔得? 好食既就唔理幾多錢, 咁唔去食鮑魚?之後我就走左, 我既家人食完先走, 從此我同我既家人未再光顧這家老店! 我覺得做人無要求, 同條咸魚係無分別既, 食物好食, 但服務咁差, 都會係生意下滑的其中一個原因! 一碗麵都講緊19 元, 唔平ga!