餐廳: 一幻拉麵
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-12-31 347 瀏覽
我同個女都好鍾意食拉麵 知道一幻出左個新款湯底拉麵,即刻過嚟試下先😍一幻嘅裝潢日式木系,坐係到食嘢個感覺似到左日本🇯🇵嘆緊美食😍入返正題先😜之前食過佢招牌🦐蝦湯底 但阿女食唔慣咁濃咁足料嘅蝦湯底今次試新嘢《《海老•牛乳蝦湯拉麵》》呢個湯底混合左甜蝦蝦頭新鮮熬製嘅蝦湯及北海道牛乳,湯底口感更creamy,加入左牛乳,成個湯好滑,更適合大小姐口味😬配以香煎大蝦、雞叉燒、日本南瓜蓉、自家製芝士脆片、日本水菜,非常豐富。除咗湯底之外,麵條都非常出色,麵條有得揀粗麵、幼麵,我地就揀咗粗麵,粗麵食落比較彈牙同煙韌。小食類❣️龍蝦沙律🥗不得不激讚😍啖啖龍蝦🦞肉,配上紫菜,非常出色❣️海苔·櫻花蝦🦐豆腐凍食豆腐配上脆卜卜嘅櫻花蝦❣️餃子🥟(5件)煎餃子唔會太厚,皮脆juicy彤彤食哂成碗麵+飲左一半嘅湯,呢個湯底佢真係大愛❤️十分欣賞廚師的創意👍🏻完美的配搭#hkigers #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #foodie #blogger #tuenmun #屯門美食 #一幻拉麵 #拉麵 #香港美食

入返正題先😜
之前食過佢招牌🦐蝦湯底 但阿女食唔慣咁濃咁足料嘅蝦湯底
今次試新嘢《《海老•牛乳蝦湯拉麵》》
配以香煎大蝦、雞叉燒、日本南瓜蓉、自家
製芝士脆片、日本水菜,非常豐富。

小食類
❣️龍蝦沙律🥗
不得不激讚😍啖啖
龍蝦🦞肉,配上紫菜,非常出色
❣️海苔·櫻花蝦🦐豆腐
凍食豆腐配上脆卜卜嘅櫻花蝦
❣️餃子🥟(5件)
煎餃子唔會太厚,皮脆juicy

彤彤食哂成碗麵+飲左一半嘅湯,呢個湯底佢真係大愛❤️

十分欣賞廚師的創意👍🏻完美的配搭

海老•牛乳蝦湯拉麵