2016-04-28 547 瀏覽
出得街就梗係出去食下好西啦! 近近地去元朗一轉啦!食到飽飽地,最岩就係去食糖水架啦~記得大肚嗰時,老公都有帶過我黎食,不過就無咁夜,元朗真係愈夜愈精彩呀! 周圍都泊滿車,周圍都係人!!!泛后甜品梗係「飯後」先去架啦XD,我地叫左個「椰汁黑糯米」&「鮮奶燉蛋(薑汁)。椰汁黑糯米味道一般,黑糯米無乜味,而且煮到太”傑”好似食緊糊仔咁,主要都係靠個椰汁既甜味,之但係椰汁又太少啦,搞到成碗野都無乜味咁,晒左D黑糯米!!!鮮奶燉蛋(薑汁): 首先講講D薑汁,唔係好食到薑味,一D都唔辣,本身想叫D WAITER加薑汁,但老公話算了,蛋都燉好啦,如果加左薑汁就好似食緊薑汁豆腐花咁…格格不入了..D燉蛋就幾滑,整既時間剛剛好,蛋唔會太老,而且面都無氣泡,好考功夫呢! LIKE!!!
椰汁黑糯米
鮮奶燉蛋(薑汁)
2016-04-17
$20 (宵夜)