2024-01-13 2032 瀏覽
今日星期六有少少空檔時間,趁機過嚟試吓呢間,入到嚟一睇,非常茶餐廳格局啫😑有乜咁特別想試呢?揸主意話要嚟食嗰位話,呢度要試叉燒、燒鵝、炸蟹鉗,點咗個二人套餐,加咗碟燒鵝,嗯,唔錯喎⋯⋯燒鵝好好味,要咗下庒,個湯羹好好飲,材料足又夠熱,炸蟹鉗亦係新鮮熱辣,所有餸都係熱的。至於叉燒呢,我哋點咗肥叉,同我哋食開一般肥叉唔同,嚴格來講今日嗰啲唔算肥囉,但係食到當中有心機嘅,面嗰層就係肥,所以可以好圴勺咁燶法,但佢嗰種規矩得滯嘅賣相係脱離咗一般對肥叉嘅期望,另外係佢用嘅係蜂蜜,無平日蜜汁叉燒咁濃稠,但佢係好食嘅。啲伙記哥哥姐姐服務好好嘅,佢哋夠老實,見我哋點了二人餐,已經好唔心足咁另外點了個燒鵝下庒,仲想追加個蜆戒鯪魚球,個侍應姐姐就碌大眼話「仲加?太多嘢食唔晒㗎喇」😅食到一半見人飲奶茶,又想飲,今次個侍應哥哥又好貼心咁問「而家起定等你食完先呀⋯⋯」🥰咁先係服務吖嘛👍🏼要收十蚊位茶錢係貴咗啲,但係佢嘅普洱茶有陣特別味,打開壺蓋一睇,中間茶隔嘅係陳皮😌☕️好飲過好多酒樓啲茶。整個餐飲經驗係屬愉快嘅😊👍🏼

整個餐飲經驗係屬愉快嘅😊👍🏼