2016-12-08 703 瀏覽
無諗到係工廈入面都有咁既餐廳,對荃灣居民黎講真係幾方便。同放題唔同,呢到係私房菜加半自助餐同shabu shabu,都幾有新意呀!座位都幾闊落,坐得舒服之餘都有私人空間。拎野飲食既位置design幾cyber, 有d似酒店buffet既感覺。我地叫既係B餐,有幾個私房菜會keep住上,期間可以隨便去拎食物。原來咁樣食都幾飽。坐底個陣已經有白粥係位等緊,佢呢到仲有得shabu shabu, 選擇都算夠。等我煲返個南瓜茹粥都好,清清地,配返今日食既野。先上既係刺身,佢刺身好似食酒店自助餐咁,只有4種。不過我都覺得夠食。食完佢俾既可以自己再出去拎。講下最令我覺得驚喜既私房菜先!呢個鐵板上既蝦,我都幾喜歡。個醬做得好濃味,酸酸甜甜幾好食,而且得2隻小嘗,唔係食到飽另外就係呢個黑松露鮑魚。無試過咁食鮑魚。通常都係加d薑絲蒸,原隻食。因爲係出面食調味鮑魚多數係俾鮑片,而唔係真係鮑魚。所以個菜上個陣我都有少少surprise。佢調味調得唔錯,黑松露味唔會多到完全蓋過鮑魚既鮮。原來咁食都幾惹味!等我下次都自己試下整先。個包烤得幾香,不過硬左少少。其實個私房菜仲有意粉呀,豬仔骨呀,菜呀,甜品呀個d, 不
座位都幾闊落,坐得舒服之餘都有私人空間。
講下最令我覺得驚喜既私房菜先!
個包烤得幾香,不過硬左少少。其實個私房菜仲有意粉呀,豬仔骨呀,菜呀,甜品呀個d, 不過我已經好專心咁食緊野lu. yeah! $300@,有埋任食生蠔,我覺得都幾reasonable呀