2023-12-11 288 瀏覽
啱啱喺街頭轉角嗰間燒肉店搞掂餐肉燒!真係無得輸!食物嚟講啲嘢,入到口,我感覺我哋啲平日忙碌都值得咗。首先,個燒肉似乎有種魔力,外層烤得啱啱好,唔係乾柴似嘅,呢度嘅肉夠汁,夠香🤤! 煙燻味剛剛好,美妙滋味令我瞌睡蟲都跑光了,精神抖擻!佢哋個烤魚蛋神奇得很,鮮嫩彈牙,一啖咬落去,魚蛋內部嘅湯汁四處流,應該係用心煮成嘅。條炸雞翼又香又脆,啖啖肉感,唔會好似某啲街邊炸雞咁油到出汁。不過,呢度嘅殺手锏係佢哋嘅秘製醬汁,咁香、咁正嘅醬汁實在太罕有。我就嗌咗兩次醬汁加餸,完全忍唔住!每次嘅燒肉旅程,都要有個好醬汁做拍檔,呢度絕對唔會話你知失望。最抵讚嘅係,你喺度唔洗花大錢,都可以攞到滿足嘅經歷。而家外面食嘢都貴,能夠搵到呢種物超所值嘅地方,真係難得。下次帶埋班友來攞把聲,料理觀音,準備迎接更多饞嘅挑戰啦!😋👌✨