2017-02-01 304 瀏覽
朋友落力推介呢間餐廳既二人晚餐,話質素高,價錢合理。再三提醒我份量很大,加上預先做定功課睇左食評,所以中午只食左個沙律,留定肚食好西。黎到睇下個MENU,野食其實都好多選擇。二人餐恆生信用卡有六五折,原價要$1288架,真係抵好多,梗係食餐吧!!店員介紹我地到BAR枱試下啲手工啤酒,可以試啱再ORDER,但都係想飲甜野,冇出到去試。個餐有兩杯飲品,可以加錢UPGRADE飲品。睇下個DRINK LIST都幾多選擇。揀左好耐,都係想飲SMOOTHIE,每杯要加$30,原價要$58-62喎 ,有點猶疑,好啦,新一年,今晚要盡慶! 最後揀左Chocolate milk shake同Cookie , Banana milk shake,一上枱,嘩嘩嘩,好震撼!!! 完全超出預期,實在係好大杯!!! Chocolate milk shake,好濃既朱古力味,面層仲有一大件蛋糕同棉花糖,仲要淋上朱古力漿。好好飲,但飲左幾啖已經好飽肚,呢杯野已經夠我一份下午茶既份量。加呢三十蚊,真係好合理,哈!Cookie , Banana milk shake,冇朱古力味咁香濃,但份量好足,都係咁誇張。廚師精選餐湯

黎到睇下個MENU,野食其實都好多選擇。
二人餐恆生信用卡有六五折,原價要$1288架
,真係抵好多,梗係食餐吧!!

揀左好耐,都係想飲SMOOTHIE,每杯要加$30
,原價要$58-62喎 ,有點猶疑
 完全超出預期,實在係好大杯!!!

Chocolate milk shake
Cookie , Banana milk shake
廚師精選餐湯-黑松露菌湯,香濃黑松露配上粒粒菌蓉,好味,好飽肚,但我全部飲晒!!
黑松露菌湯
而頭盤已經有三款,SET好左,冇得揀! 幸好我倆乜都食(除左"羊"),唔駛諗,都幾好,呵。

鮮果釀酥盒伴煙三文魚花配香芒汁,店員提醒呢度菜要襯熱食,確保酥盒香脆。的確酥盒好香牛油味,微暖脆口,配上新鮮生菓粒,幾FRESH。而煙三文魚亦都係厚切,啖啖肉。
鮮果釀酥盒伴煙三文魚花配香芒汁
香煎法國鵝肝伴焦糖菠蘿,呢個係超水準之作。一層脆皮蕉糖包住香甜菠蘿,再配上封煎得香脆味濃既鵝肝,真係一絕!!!! 呢度菜係我覺得呢餐既最佳佳餚。
香煎法國鵝肝伴焦糖菠蘿
秘制鮮凍鮑魚,鮮甜爽口,高水準。
秘制鮮凍鮑魚
海膽黑松露野菌意大利飯,意大利飯略嫌太腍,少少煙韌度。每口都有黑松露,配上巨型海膽。
海膽黑松露野菌意大利飯
主菜四選二,揀左肉眼扒同三文魚扒。

美國安格斯肉眼扒,本身上枱已經好濃郁既牛味,一入口都滿口牛油香味。雖然配上醬汁同岩鹽,但我覺得原汁原味更佳。岩鹽太大粒,難以溶化,入口要咬碎啲鹽,感覺唔太夾。
美國安格斯肉眼扒
刁草烤焗挪威鮮三文魚扒,三文魚扒封煎得好香脆,裏面肉質卻粉嫩,而魚皮仲脆到即食紫菜咁。
刁草烤焗挪威鮮三文魚扒
精選甜品- 沙巴翁黑碳球。 香甜嫩滑既雪糕,外層仲有厚厚的香濃可可粉。我覺得真係好正! 女人總有第二個胃裝甜品,就算食到好飽,我都要食晒佢
沙巴翁黑碳球
雖然過左聖誕節,但呢個裝飾太可愛,對住你微笑,實在口甜心甜~
全餐每道菜之間,店員都不斷換餐具,等我地可以品嘗每道菜既真美味。服務一流,真係抵讚
呢餐價錢雖然唔平,但真係優質超值! 我倆捧住個肚走,份量真係好大,三個人食其實都完全足夠,下次叫多個fd一齊食,咁就真係激抵!! 值得再黎!

走時見到有午餐menu,價錢好抵喎! 相信質素應該都好有水準,要黎試下先得!
2017-01-03
Chocolate milk shake