2011-11-09 23 瀏覽
由下午吃完拉麵後就在想今晚吃什麼,用ipad上openrice見到旺角區的第一頁就是這一間,都想黎試一下這裡的農夫包就來了,當時7點幾,去到果時就見到台都有人在用了,只好等位,大約等咗10min終於有位,就叫男友看看想吃什麼,我就決定要吃咖哩豬頸肉農夫包,帶他來本來就是想他吃咖喱,結果他被鐵板什扒餐的大份量吸引了..............只好我的分給他試吃啦,買完就拿牌子回座位等唔洗自己羅,大約過咗5min,大餐送到個包用錫紙包整個上,剝開錫紙果陣個包唔算辣手,個羅宋湯很普通又唔夠熱,未到淡茂茂的地步,打開包蓋,內裡豬頸肉封頂,開頭都唔係好識食,不過都係先夾晒d豬頸肉出黎先,有8大塊呢,然後倒d咖喱汁落去,慢慢鋸d麵包出黎食,個包食落幾脆口,咖喱汁好濃味不過只有dd辣,都幾啱我食,不過就唔夠熱,只係溫溫的,吃了大半,發現麵包的"麥心"配咖喱汁係最好吃的,不過只有2口的份量,豬頸肉很肥美肉厚,但就不適合用來夾麵包,因為會吃得很狼狽,最後我吃了8成有2成給男友吃,咖啡看外表不太討好,不知道為什麼杯面有咖啡粒,但一喝又覺得好好飲,飲到最後都係好濃咖啡味,果然係必食必飲!!另外男友被份量吸引
咖哩豬頸肉農夫包餐,8分
咖哩豬頸肉農夫包
什扒餐
另外男友被份量吸引的什扒餐,雖然令他飽肚了,但聽說很難吃
2011-10-22
咖哩豬頸肉農夫包餐,8分