2019-09-29 796 瀏覽
其實本人唔係好食辣,不過男朋友話佢之前成日同家姐黎食覺得好好食,咁就一於試下啦。平時呢間店都唔係好起眼,門口好細,不過係要上樓上食既,入到去都幾好服務,環境坐得都舒服,我地坐兩人枱張枱都算大,都幾闊落,不過聽講呢間野轉過手,不過都係保持到水準既,我地兩個人淨係叫左兩碟野:水煮桂花魚+蒜蓉炒皇帝菜,另外再叫多兩碗白飯,仲有兩款小食係前菜。其實兩個人食已經好飽,因為個盆水煮桂花魚超大盆,裡面除左有魚之外仲有寬薯粉、荀、青瓜、豬紅同牙菜,幾欣賞佢個寬薯粉唔似出面食咁,特別厚身同本身有鹹鹹地既味,我覺得完全拍得住大陸食既水煮魚。另外,我都係第一次食炒皇帝菜,平時打邊爐食就食得多啦,味道都唔錯。
水煮桂花魚
蒜蓉炒皇帝菜