2015-08-31 842 瀏覽
星期日我同媽帶埋囡囡去沙田新城市買開學用品,下午茶時間正打算來個tea,假日的NTP都預咗無何一間食店都會人多到飛起吧!偶然間就選擇咗自己久違已久的pizza hut,等了大約20mins才能入座,在tea time muen上我哋 order了一個大蝦蕃茄薄脆批及煙肉薯蓉配蒜蓉包,好意外從待應口中得知原來正做小食套餐買一送一優惠,可多選另一款,但還是想來多份這薯蓉好了,也可給囡囡吃嘛,隨即待應亦有奉上兒童餐具頗細心呢!始終連鎖式餐店食物質素其實都有信心保證,每份食物都有跟飲品,橙汁不是汽水而是給鮮橙汁,pizza香口脆皮,芝士溶味濃,當中的小車厘茄也是燒過的,蝦也彈牙,而薯蓉中及面都有焗過的煙肉碎薯仔味口味香濃幼滑,老實講$25一份還來個多送一實力有點抵得驚人,coffee 及 O茶都大大杯絕無馬虎,而且pizza hut service一直也能保持水準,2大1小埋單$87有找,以今時今日茶記都未必得的價錢來說相當的化算,今餐tea所有的都在預期之上,睇黎今後呢個都會成為tea time的好選擇。
2015-08-30