2012-12-18 18 瀏覽
自從墨西哥浪遊回來,很久沒有吃過墨西哥菜,搜尋了數間,都係要差不多人均2百蚊埋單,決定選擇這間表榜平民化正宗墨西哥菜的Mr Taco Truck.食墨仔菜,梗係要食taco 啦,點了三款不同的taco,分別係雞,豬和魚。豬係Al Pastor,係一種好傳統的墨西哥菜,見到有這個選擇,應該都和正宗不遠已。fish taco 係店員推介的招牌菜,加了一杯 落神花茶Al Pastor 非常惹味,味道特別,應該是用秘制香料,有點波蘿粒,加上辣辣的salsa,十分刺激,同我係墨西哥吃的一模一樣。fish taco 不愧是招牌菜,烤魚非常美味,充滿多種香料的味道,令人吃上癮,我再order多一份。chicken taco都不錯,雞肉是切粒,肉質腍腍的,但相對無al pastor 和 fish taco 咁出色。Jamaica 酸酸地,有d似利賓立,非常解渴。餐廳裏播上墨西哥音樂,令人有身處當地的感覺。。結論:抵食,好味,正宗

,加了一杯 落神花茶

Al Pastor Taco, Fish Taco and Chicken Taco
Jamaica 落神花茶

結論:抵食,好味,正宗
題外話/補充資料: 原來佢地嘅website係有coupon download....今次蝕咗
2012-12-11
Jamaica 落神花茶