2018-08-12 98 瀏覽
最近胃口好大,特別想食西餐,友人話喱間除咗生蠔好正,其他西式菜色都不錯,帶我黎試。分別叫左個鵝肝set ,煙烤豬肋排同埋小食,法式焗田螺6 pc 螺肉味道唔係話好濃小小蒜香味好有口感,配合埋薯蓉。鵝肝set starter 有三文魚tar tar ,上菜時間都唔洗等好耐忌廉蘑菇湯,湯濃郁香滑,仲放左大量碎蘑菇鵝肝拼牛柳-Main鵝肝沒太多味道,要加埋個醬汁,但口感順滑。牛柳叫了五成熟,肉質鮮嫩,比較多汁。意粉份量都幾多,麵質雖少許硬,但味道不錯。豬肋排5pc,bbq sauce沒蓋過豬味,啲肉同骨容易分開。薯條炸得香脆,吃了還想再吃老板話就黎中秋,送我地一個流心奶黃月餅試試,係佢地自己整的,真係拍得住出邊嗰啲。最衰今次身體唔係太舒服冇食到蠔,下次要再黎食

忌廉蘑菇湯,湯濃郁香滑,仲放左大量碎蘑菇

鵝肝拼牛柳-Main