2019-02-27 601 瀏覽
即興call左班fd子去九龍城食飯,有人想食燒肉,九龍城唔多選擇,二話不說揀黎炑八。門口位有小小鬼崇,要喺呢度行入去再上一層。一坐底就捧上爐邊蛋同芝士粟米,同埋前菜沙律等。啲肉點芝士食真係超~邪~惡~想提一提個沙律唔係用柚子醋,應該係用柚子醬,有好香柚子味又唔酸,大愛!不過可惜無得refill~啲燒肉黎到我未影得切相,就比班男人急不及待拎去燒。我第一次黎炑八食,原來啲肉都係腌左。👆🏻呢個LA骨牛扒好好食,佢個腌汁係有小小甜味,煎封兩邊燒到大概7成熟,好多肉汁,牛味濃!🤤食韓燒點少得五花腩,呢個厚切五花腩真係好厚,要燒耐啲!肉質爽口,正!👍🏼條切特級牛五花肉,呢個肉就無咁靚,咬落都幾韌,可能多筋。薄切牛舌,每塊都好薄,略煎兩邊咬落好juicy 👍🏼我地仲叫左石鍋飯同水冷麵,石鍋飯都好少會唔好食,水冷麵就普通,略嫌酸左啲。五個人食到好飽(仲要有幾個佬)都係$1052,都幾抵!

門口位有小小鬼崇,要喺呢度行入去再上一層。

條切特級牛五花肉,呢個肉就無咁靚,咬落都幾韌,可能多筋。

薄切牛舌,每塊都好薄,略煎兩邊咬落好juicy 👍🏼

五個人食到好飽(仲要有幾個佬)都係$1052,都幾抵!