2023-04-15 483 瀏覽
話說呢2日要去旺角上堂,作為孤獨的美食家就當然搵下附近有咩好野食啦,平時都好少出城食野,中午放飯又唔想食茶仔咁普通,食特別野又貴,就俾我搵到呢間首爾石鍋燒,睇過下價錢一個午餐都係$5x-6x,算幾經濟,黎到門口有部電視播住kpop既mv,如果要排隊都有d野睇下無咁悶。呢間都係小店一間,店內坐位都排得幾密,中午1點左右黎到都已經爆晒場我一人要搭枱,店內都播住d kpop歌唔會好大聲,但就無mv睇啦。蘿白粟米蛋白豆腐湯午市跟餐送既餐湯,口感比較厚身,味道我個人不太喜歡,怪怪地,又蘿蔔又蛋白咁,飲左2啖無飲了,泡菜烤肉豆腐鍋轉烏冬食韓國餐最基本就當然係泡菜湯啦,泡菜湯鍋非常滾熱,泡菜豆腐豬肉片做配菜,仲有隻已打落去既生蛋冚埋左撈一撈先見到,材料算幾足,另外今日唔多想食飯就轉左烏冬加5蚊,烏冬就唔算係煙韌果隻,但都ok,韓國湯鍋黎講呢份叫合格啦,餐仲有包飲品,凍飲加3蚊要凍檸茶,無影到相,無乜特別就唔多介紹啦。以今日既體驗黎講環境食物同價錢都ok既,如果再黎旺角都可以返食,服務方面就女店員既態度會比較好少少,同場有1-2位男店員唔知係咪比較忙就粗聲粗氣少少,呢方面要留意下啦。

蘿白粟米蛋白豆腐湯

蘿白粟米蛋白豆腐湯