2024-05-08 175 瀏覽
🍽️華記潮州滷水車仔麵之前行去太子買嘢嘅時候成日都見到呢間舖頭未開門之前就已經長期大排長龍 講緊最少排2 30人 就好好奇係食啲咩 原來係食車仔麵 最近早咗經過就試吓排隊入去舖仔細細原來裏面都有擺咗10幾差唔多20枱三餸車仔麵($63/碗)1. 牛筋豬皮豬大腸河粉 🍜呢款係朋友叫嘅 嚟到真係好大碗 有啲嚇親 湯底就梗係揀返佢哋招牌嘅滷水湯底 牛筋同埋豬皮都醃得好入味 而且送嘅份量都比一般多 以呢個價錢嚟講 非常抵食 2. 牛腩春卷滷水豆腐蘿蔔底🐮小編就因為要戒澱粉 原本諗住揀菜底 點知佢哋特別有蘿蔔底 呢個真係非常加分 可以直接當一樣餸 蘿蔔完全冇喳 而且色水見到滷到入哂味 另外牛腩亦都可以揀肥瘦 每一樣餸都可以根據個人喜好你去揀 幾加分🤩太陽餅 ($43)其實即係蝦餅🦐 不過同我哋一般認知嘅有啲唔同 佢唔係越南泰式嗰種 個樣有啲似放大版嘅錦鹵雲吞 食落裏面會見到有一大粒蝦 蝦係爽口嘅 呢款小食都值得推介👍🏻新鮮魷魚鬚🦑 ($50)呢個魷魚鬚原來係涼拌嚟嘅 有啲驚喜係佢會有賣墨魚嘴 份量都幾多 如果有幾個朋友一齊share食就會好啲
🍽️華記潮州滷水車仔麵

舖仔細細原來裏面都有擺咗10幾差唔多20枱

三餸車仔麵($63/碗)
1. 牛筋豬皮豬大腸河粉 🍜

2. 牛腩春卷滷水豆腐蘿蔔底🐮

太陽餅 ($43)

新鮮魷魚鬚🦑 ($50)