2020-03-05 677 瀏覽
即日食即日出,事關我好鍾意食bagel,平時就食開@blendithk 嘅bagel,呢個我之後一定會介紹,即管去買隻隻都好食冇伏😭❤️大愛。香港賣bagel嘅地方唔算多,好食嘅更加係難得,今日又俾我食到間好食嘅😆Hot Town Pulled Bagel ($98)中間夾著自家製燒烤醬配手撕豬肉,燒烤醬不過鹹又夠濃味,不會過油,下面那層包吸飽醬汁🤤餐牌上寫着夾菠蘿,但應該是沒有菠蘿,我那個是夾杏桃🤔想不到意外地搭又好吃😋bagel上層塗滿忌廉芝士,香濃滿足,加上杏桃的酸甜和火箭菜的清新,一點也不膩。旁邊的沙律菜新鮮、有醬汁配,不會沒有味道像是在嚼草😂Flat white 價錢沒有留意,我是平日午餐時段去吃,不用加錢。咖啡不錯👍🏻味道帶微酸苦澀,香氣足有餘韻,咖啡味留在口腔挺久。最後都要提多次,同我去買爆 @blendithk,最近冇得出街,係屋企食bagel就啱晒,買幾打囤係屋企早午晚食都得🤤懶人就買埋cream cheese我冇賣廣告架自己真金白銀買😬
Hot  Town  Pulled  Bagel

Hot Town Pulled Bagel ($98)
旁邊的沙律菜新鮮、有醬汁配,不會沒有味道像是在嚼草😂

Flat white
Flat  white