本身冇諗住慶祝老友生日食譽居,但因為老友唔多舒服,醒起譽居啲粥都唔錯,環境又乾淨,決定幫襯。話說我同個fd為左俾驚喜壽星女,決定提早出黎買蛋糕,去到譽居1835啦已經,諗住叫佢book 7點正,雪住蛋糕先,我地落去搵個壽星女點知個reception姐姐 ee哦哦,分明唔想留枱,仲話:下?得番半個鐘都冇我點留枱?咁我話不如雪住cake先啦,我落去接個fd,唔使你留枱,點知佢仲寸:冇得咁嫁wor,你要入黎食野先可以幫你雪!一係你依家入黎,依家有卡位,晏啲我就唔知啦算,為左個fd,我地唯有入去!點知最後成7點半先多人食飯囉你嚇鬼咩?講番食物質素,都仲keep到咸蛋蠔豉叉燒粥冬菇蠔豉粥加咸蛋呢2隻粥我冇試,友人既評價只係幾好味同埋蠔豉好硬waitress放低碗粥,淨係好細聲講粥字就走左,由於2碗粥都幾相似,我地再捉番個waitress問清楚係咩粥,有冇落咸蛋,佢話有,點知我地撩極都冇,唯有搵個西裝waiter問,點知佢仲寸:冇呀?加俾你囉!拎番隻匙羹先啦你!咩態度?一句道歉都冇!水蟹粥,我每次必點!粥底夠綿有蟹鮮味!粥入面冇碎骨,食得放心!但今次食完好口渇,明顯味精落多左!叉燒腸,膠粉皮夠薄,
本身冇諗住慶祝老友生日食譽居,但因為老友唔多舒服,
醒起譽居啲粥都唔錯,環境又乾淨,決定幫襯。
話說我同個fd為左俾驚喜壽星女,決定提早出黎買蛋糕,
咁我話不如雪住cake先啦,我落去接個fd,唔使你留枱,

講番食物質素,都仲keep到
咸蛋蠔豉叉燒粥
冬菇蠔豉粥加咸蛋

呢2隻粥我冇試,友人既評價只係幾好味同埋蠔豉好硬
咩態度?一句道歉都冇!
但今次食完好口渇,明顯味精落多左!
叉燒腸,膠粉皮夠薄,夠多餡,但入面放左我勁憎既元茜囉!!呢啲應該放喺面,至少我夾得走!strong smell唔係個個客都ok!
沙薑雞腳,佢個汁係另上,客人可自行調節味道,但個汁一味死咸,冇咩薑味

白勺菜心,菜心冇渣,清甜
總結:
黎過譽居幾次都未試過咁氣頂!
最嬲既係個個態度都咁差!
本身以為著西裝果啲senior少少,service會做得好啲,
點知一樣咁差!
譽居仲有幾間分店,isquare呢間?No Way!!
2013-08-22
生日