2017-06-13 126 瀏覽
星期天, 喺西洋菜街欣賞完街頭歌舞, 大叔玩雜技, 跳圈圈之後, 行落兩個街口, 來到洗衣街, 璀璨過後, 嚟到呢間充滿美國小鎮風餐廳,門口招牌相當吸引。最貼心係每張枱底或者附近都有箱畀你放袋 ,唔使攬住個袋食足一晚餐廳選擇很多,提供前菜,主菜,意大利粉,小食,pizza, beer,cocktails,wine.... 仲有啱曬我哋嘅set dinner, 一人點一個Set dinner 先嚟意大利風乾火腿沙律, 沙律菜好新鮮, 加埋鹹鹹哋嘅風乾火腿, 仲有芝麻醬 ,好清新。唔少得冰凍嘅凍檸茶。叫咗黑松露卡邦尼意大利粉, 估唔到黑松露同卡邦尼咁夾喎 ,好香黑松露味同忌廉味 ,一啲都唔膩 ,配上洋葱,菇,煙肉,更加滋味, 意粉軟硬適中跟住露絲瑪莉羊扒出埸,我地要咗六成熟, 切出嚟見到裏面仲係粉紅色, 見唔到血水,肉質仲好嫩。羊扒一共四件無羊羶味, 仲好惹味,配上粗曠薯條最後來個乳酪雪糕 ,原來餐廳特別找製造商 製造, 唔怪得咁特別咁好重乳酪味啦埋單嘅時候仲送咗一張$50 coupon下次再用,完美的晚餐

意大利風乾火腿沙律

黑松露卡邦尼意大利粉