\ \ ⚠️注意個人衛生,帶好D個口罩啊😷\\ 懷舊 . 港式經典 【必試樽仔奶茶+西多士❗️】\呢間茶餐廳老店bookmark咗好耐,上次食完oldish念住喺附近心思思想試埋,點知佢收5點食唔到🤣。今次終於食到😎,過咗午市時段冇咩人😛。·兩個人order咗3樣野食+2支必飲嘅樽仔奶茶🥤。店員好貼心,留意到朋友未到,其中一支自動幫我奶茶後上💕,態度超nice☺️☺️,快手快腳,order咗冇耐就嚟齊野👍🏻👍🏻。·西多士 $27推薦指數:★ ★ ★ ★ ★當日坐得好近廚房,聞到超香❗️ 同平時喺其他茶檔食嘅好唔同,佢哋嘅西多唔係用油炸架,係用蛋🥚煎,喺煎嘅時候加咗隻蛋上面,冇咁油膩之餘仲超香蛋味,再配上毫不吝嗇嘅牛油同煉奶,多士外脆內軟,絕對值得一試👍🏻👍🏻🌟,我會為咗佢再特登出去encore一次😎。·蛋牛包 $18推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆熱狗包係有烘熱過,金黃香脆,夾住牛肉蔥花炒蛋,蛋同牛肉滑嫩,加埋蔥落去炒超香幾惹味,調味到位,味道唔會好咸而且唔太油膩。·餐蛋麵 $29推薦指數:★ ★ ★ ☆ ☆港式情懷點可以冇餐蛋麵😌,同平時食開茶餐廳嘅分別唔大,個湯底幾有味,麵質偏淋。·樽仔奶茶🥤
\
\ ⚠️注意個人衛生,帶好D個口罩啊😷
\ 懷舊 . 港式經典 【必試樽仔奶茶+西多士❗️】
餐蛋麵 $29
推薦指數:★ ★ ★ ☆ ☆
樽仔奶茶🥤 $17
推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆
樽仔奶茶係五、六十年代嘅懷舊產物,將沖調好嘅奶茶裝落樽仔到再放入雪櫃保存,而唔需要落到冰塊,茶味唔會被冰沖淡,可以keep住濃郁嘅凍奶茶🆒。瑞記嘅樽仔奶茶堅持用明火煲水,水滾茶靚,做到茶底醇厚,質感細滑,非常香口。
📍 瑞記咖啡 (上環)
上環皇后大道中345號上環市政大廈2樓熟食中心17號舖
🚇上環港鐵站A2出口,步行約8-10分鐘🚶🏻‍♀️