2018-09-25 240 瀏覽
今次揀左So Thai So Good 慶祝生日,特意提早book 枱,果然不出所料,餐廳好快已滿座!今次叫左烤豬頸肉,炸軟殼蟹墨魚汁意粉同芒果拿破崙。豬頸肉入口有肉汁,唔會過乾,加埋醬汁酸酸地幾開胃!份量亦相當夠!但食開重口味既我就覺得比較清淡,略嫌唔夠濃味。份量好足,真係比足一隻炸軟殼蟹!上碟果陣隻蟹仲熱辣辣!軟殼蟹炸得香口唔油膩!反而意粉比較重蒜味。最驚喜係芒果拿破崙!可以寫字上去架!上碟果陣侍應會幫手點蠟燭同影相,美中不足係上碟時雪糕已經溶緊。甜品味道清新,可能芒果未算當造,比較酸,但作為飯後甜品就岩岩好!雪糕係雲尼拿口味,配上芒果粒同芒果果醬,味道唔錯,夠晒凍!最值得一讚係侍應態度相當好,主動幫忙影相,並送上生日祝福,要求加水等反應亦相當快,感覺非常好!推薦比想幫朋友慶祝生日既人!

今次叫左烤豬頸肉,炸軟殼蟹墨魚汁意粉同芒果拿破崙。

烤豬頸肉

炸軟殼蟹墨魚汁意粉

芒果拿破崙

推薦比想幫朋友慶祝生日既人!
2018-09-07
生日