叫左兩個$1980天。海鮮和牛二人套餐點知個和牛炒飯變左煙肉炒飯我認我地食嘅時候傾計太開心冇留 比左錢臨走望下外面嘅menu先知嬲嬲地想要個交代 點知就出事喇 以下係我地同經理對話嘅重點,事關我地當刻太豬,唔識反應,後黎有再打去問,經理表示:1. 係廚師嘅問題,我代佢講聲唔好意思,但係廚師落左場,一係等佢返黎叫佢炒返比你地食啦(其實我地食完成餐飯,已經飽哂,又唔係住附近,點樣樣等呢?所以我有意思叫佢退錢啦,所以問下個差價)2. 個煙肉炒飯同個和牛炒飯差唔多價錢(我理解唔到,但佢咁樣解釋)3. 價錢差唔多係因為個和牛炒飯嘅和牛 係用厚切和牛個邊切出黎嘅肥膏炒嘅 (哦,原來唔係和牛肉炒飯,係和牛肥膏炒飯,同menu嘅意思完全唔一樣。再者open rice上面其他人嘅和牛炒飯唔少肉架啵,經理又話)4. 其實個邊都有少少肉嘅(問題又黎喇:咁我地塊和牛比你地切完D肉出黎,仲有冇menu 所寫嘅100g呢,經理又咁講)5. 我地師傅切嘅時候一定塊塊都有100g,你需要嘅,我地都可以你個磅你磅下自從經理話咁唔合理地叫我地食左一餐之後再等個廚師返黎整返個和牛炒飯,我地已經覺得態度好差,依家仲要咁威威話
叫左兩個$1980天。海鮮和牛二人套餐
點知個和牛炒飯變左煙肉炒飯

2. 個煙肉炒飯同個和牛炒飯差唔多價錢

(我理解唔到,但佢咁樣解釋)

4. 其實個邊都有少少肉嘅

自從經理話咁唔合理地叫我地食左一餐之後再等個廚師返黎整返個和牛炒飯,我地已經覺得態度好差,依家仲要咁威威話拎個磅出黎,然後仲好意思叫我地下次再幫襯,比個九折你。我心諗,我地一共比左差唔多五千蚊嘅lunch,你拎D咁嘅服務態度出黎,點做經理呀,經理

我真係嬲到癲

我話:咁你叫我地下次幫襯返你 你係咪都要拎返D誠意呢 今次嘅事我地都未解決 我地真係好難再幫襯 不如你俾返即時嘅補償我地 例如 免我地加一啦

👩🏻‍💼經理:其實都可以嘅,不過要親身過黎

我:但係外面可以直接退返落張卡㗎啵

👩🏻‍💼:我地呢度唔得㗎
(五千蚊lunch嘅服務質素

算啦,咁有得退好過冇,打完場嘅時候,經理又有新玩法

👩🏻‍💼:其實我當時都係特登唔食飯出黎處理(我地當時三點幾,傾左大約只有十分鐘時間,而佢地晚市嘅六點)同埋都係廚師嘅唔小心.........

(Sorry 對於經理嘅A字膊行為,我又有少少comment)

我:其實你可唔可以停一停聽我講(事關我地嘅對話期間,佢淨係自己不斷講,唔聽人講,可能係個人特色)我覺得你做為一個manager 應該係代表你地餐廳,唔係有問題就瀨D同事,咁樣只係會影響我對你地餐廳嘅形象, Anyways,我地陣間會黎

結果拎賠償嘅時候,已經見唔返經理M小姐。

和牛炒飯
厚切和牛