2021-11-23 2720 瀏覽
嘢食其實唔錯,但員工態度太差,所以忍唔住寫低我人生第一個openrice食評⋯⋯臨尾check單時,發現上漏咗個牛小排串燒,我哋好肯定出漏咗因為我哋每串都會逐粒分出嚟share,同個戴眼鏡扎馬尾staff講,佢就掃視我哋枱上既碟,再叫另一個短髮staff過嚟討論。然後話「我哋有出過俾你地,會唔會係你哋唔記得咗?」我哋真係無食過,仍然好聲好氣地麻煩佢出番比我哋,佢就同廚房check。 個員工之後再出返嚟同我哋講:「我哋同咗廚房講,佢哋都好肯定有燒過,我哋依家會再俾多碟你哋試食,你哋食完就會記得返個味道係你哋食過。」我哋幾個好肯定無食過所以就駁返佢,我哋叫咗A4和牛同牛小排各兩串,而我哋只係食過2串和牛,無食過牛小排。個短髮員工就話:「因為我哋都有好多客人傾計傾得好開心,唔記得咗自己食咗啲咩,唔緊要呀依家當我錯。」比錢果陣,問佢fps係咪呢個number,佢就好串咁「唔」咗一聲,仲講咗句「我驚你哋唔記得俾錢姐」,激到我哋飛起⋯⋯好嬲,唔通呃你哋串牛咩大佬⋯⋯審犯咁審,搞到我哋食個飯都食到一肚氣!

2021-11-20