2015-03-15 1661 瀏覽
對於吾係第一次食school food既我地黎講,預左要等一段時間先會有位,所以選擇未肚餓都早啲拎左張籌邊行街邊等位!等左大約40分鐘終於有位,我地一坐低就即落單:1-紳士先生  做法係用蛋包芝士包紫菜包飯包午餐肉,表面既雞蛋煎得薄薄地,淡淡蛋香撲鼻,加上半溶既芝士,配合午餐肉,口感一流,味道很豐富,有食吾停口既感覺。 2-一次過可以試到3款吾同壽司口味既新款拼盤:星花宮卷   中間黑色既係烏卒卒,墨魚汁飯包著少量泡菜和墨魚粒,口感QQ,而且佢仲係鋪頭其中一樣受歡迎既菜色之一。至於左邊既係紅葉花卷, 紅色係紅菜頭, 中間有紫蘇同蟹肉, 雖然配搭幾特別, 但係味道上並吾突出;而右邊係卡里雞卷 - 咖哩飯包雞肉,口感一般,咖哩味普通,完全係食雞冇雞味既感覺,所以交俾朋友清左佢。 3-必點之選,半溶芝士辣年糕   絕對係嗜食辣既朋友吾可以錯過既年糕! 吾單只年糕本身口感煙靭,配合半溶芝士,黏黏地軟熟度亦適中,辣醬汁方面更加係無可挑剔,嗰種甜中帶辣既層次感好強,味蕾所感受到既刺激,係非常深刻既體會,難怪每次我點呢個佢地既侍應都會再三強調有幾辣,又問我係咪真係

等左大約40分鐘終於有位,我地一坐低就即落單:

1-紳士先生

2-一次過可以試到3款吾同壽司口味既新款拼盤:星花宮卷

星花宮卷
星花宮卷

3-必點之選,半溶芝士辣年糕

半溶芝士辣年糕
絕對係嗜食辣既朋友吾可以錯過既年糕!

吾單只年糕本身口感煙靭,配合半溶芝士,黏黏地軟熟度亦適中,辣醬汁方面更加係無可挑剔,嗰種甜中帶辣既層次感好強,味蕾所感受到既刺激,係非常深刻既體會,難怪每次我點呢個佢地既侍應都會再三強調有幾辣,又問我係咪真係食得到咁辣。。。。

呢間新派韓式料理的確係不錯,難怪排出龍都咁受歡迎咁多人光顧,當然我都係其中之一喇~

2015-03-01
$63.25 (晚餐)
半溶芝士辣年糕
  • 半溶芝士辣年糕 ,