鑑於今日情人節,同老婆食完晚餐後,心郁郁想食甜野,所以就走左去食糖水,但今次既體驗真係畢生難忘(甘難食),我地一家人去左呢間糖森林,呢間係我第一次黎,抱著試下幫襯下小店既心態試試,於門外等位時已經慢慢望下份menu睇下邊樣穩陣啲,我就揀左老餅得黎又覺得穩陣既合桃糊,而我老婆就進取啲,係menu裡面揀左杯日本紫薯蕨餅芭菲(呢杯真經典,我真的明白什麼叫做圖片只作參考,詳情可睇附圖)首先黎到既係我碗合桃糊,我一見到直頭個咀O到跌左落地,個糊稀到好似泥水甘,但我心諗:「或者味道ok呢」,到我食第一啖,味道係==>0,好似飲滾水甘,連平時唔主張浪費食物既我,都只係飲左五啖已經頂唔順,放棄了!首先呢$29掉左落咸水海。之後到我老婆杯紫薯蕨餅芭菲黎到,我倆直頭嚇左一跳,無論係menu既圖或者貼係牆身既圖,同現實黎既呢杯簡直係內容與封面不符(即係封面係吉澤明步,套戲女主角整個魯芬甘),到味道呢,舊蕨餅唔知點解會係一pat甘,另外內裡既奶凍食左兩啖係酸的結果呢杯野都係食左五啖頂唔順放棄(真係費事搏),繼我嗰碗29蚊既滾水掉左落海後,呢杯50蚊既野亦都掉埋落海。勢估唔到,我用左79蚊體驗左一次情人
勢估唔到,我用左79蚊體驗左一次情人節劣食甜品之旅,真係有今生,冇來世!一定要好好記住《no next time
合桃糊👎🏿
日本紫薯蕨餅芭菲👎🏿