2015-05-25 2597 瀏覽
落雨濕濕真喺去邊都無咩心情呀!好彩有朋友車我去食好嘢!唔駛淋又唔駛濕平時行街好少轉入呢條巷仔,唔係朋友帶真喺唔識路呀!見可以坐得耐,吹吓水又keep住無限沙律bar,諗都唔諗就入座啦!除咗brunch set,仲有唔同時段嘅選擇!下次唔駛特登早起都有好嘢食心急嘅我,一order咗main course就出去睇吓沙律bar有咩好食喇!新鮮沙律bar,又多選擇,一於睇哂先落手!唔係度度都有幾款芝士揀!有得揀,梗係揀啦等一轉嘅我,先小試牛刀,如果唔係想像噤好,就唔好夾噤多!風乾火腿都有好多選擇,食落有鹹香,又唔乾,好嘢嚟嫁!早知拎多啲啦第一轉真係秒速ko,呢轉主打沙律!沙律菜好新鮮,又keep住refill!配菜選擇都夠,特別覺得個黑醋蕃茄幾好,酸酸地好開胃長通粉調味調得幾好,係大食鬼必食,必refill之選!煙鴨胸沙律嘅好處係啖啖鴨胸!出手夠豪氣無限refill組合!點食都唔厭!下次帶埋家中嘅風乾火腿焢嚟食先,一定開心死佢呀食咗幾轉我嘅主菜嚟喇!!!燴牛仔膝意大利飯睇到都即時心心眼呀!大大碟又好味!先切少少牛仔膝試味,又入味又嫩口,一啲都唔似牛膝嘅質感但又牛味十足!好神奇!意大利飯同咗白汁

平時行街好少轉入呢條巷仔,唔係朋友帶真喺唔識路呀!

Brunch buffet餐牌

Salad bar

新鮮沙律bar,又多選擇,一於睇哂先落手!

各款芝士配餅乾

唔係度度都有幾款芝士揀!有得揀,梗係揀啦

沙律、長通粉

長通粉調味調得幾好,係大食鬼必食,必refill之選!

煙鴨胸沙律嘅好處係啖啖鴨胸!出手夠豪氣

風乾火腿

食咗幾轉我嘅主菜嚟喇!!!

意大利飯

意大利飯同咗白汁燴,燴得啱啱好,最怕有生米感覺嘅意大利飯!如果飯多啲就仲好

Movenpick凍咖啡
侍應嘅推薦吓試咗呢間好出名嘅movenpick凍咖啡!加埋奶同糖漿,有咖啡嘅獨有苦味,但同時回甜,唔錯

甜品角

傾到噤上下,當然要食埋個甜品先啦!選擇都幾多!

蛋糕、馬卡龍

由於之前食得太多,甜品兩舊就夠哂本喇!馬卡龍比較好,可能係女生嘅情意結啦

成餐飯都食咗兩個鐘,中途又拎咗五、六次嘢食,正!下次班馬試吓個tea先
2015-05-24
Salad bar