2018-10-25 296 瀏覽
原本以為係普通一間泰國菜,環境冇特別,食物賣相都冇特別,但味道真係超乎預期嘅好!喜出望外為左食撈檬所以入黎,冇見佢地有提供一瓶瓶嘅汁,原來已經落左係底。汁份量剛好(我平時都係啲會落好多汁嘅人),有點辣,不過我是完全不吃辣的人所以會覺得辣。粉質很彈牙,一條條明確,青瓜量和菜量都多(某店得一片青瓜),而且材料新鮮清甜!扎肉相對地份量一般,但好吃!喜歡切細條的。菠蘿炒飯應該是加了薑黃(還是中式咖喱粉),入口超級香!雖然不是原隻菠蘿炒飯,菠蘿香比較遜色,不過裏面有很多菠蘿搭救~飯炒得很好,一粒粒金黃期間有侍應問我們要不要加個小菜,只需$10!很吸引的價錢,於是要了一碟。通菜非常新鮮,葉很綠,莖很飽滿,當然入口也合乎目測的好味!大大個椰青也非常清甜原來老伴一早已經係open rice見到大家都讚佢好食,純粹話服務差,但當晚真心服務幾好,所有人都nice有笑容,應該已經改善了。同埋你望下個價錢,晚餐都係40幾一個飯,勁平!不過聽到佢哋話將會轉型做私房菜,因為泰國菜收費太平做唔住大家快啲趁佢有得食泰國菜就幫襯啦!

通菜非常新鮮,葉很綠,莖很飽滿,當然入口也合乎目測的好味!

大大個椰青也非常清甜

大家快啲趁佢有得食泰國菜就幫襯啦!
  • 通菜
  • 菠蘿炒飯