2024-05-10 187 瀏覽
呢間港式西餐小店雖然位置偏僻啲,但係平日午餐都有唔少街坊同附近打工仔食🫶🏻 食物質素幾好而且好高cp值☺️ 🌟保雲酥雞扒 配飯/意粉/薯菜 跟餐湯及餐飲($70)侍應姨姨好親切,介紹我哋試吓呢個特色雞扒,保雲酥姐係舖一層麵包糠同香草然後焗香,本身係用喺法式烤羊架,但係餐廳就改成擺喺雞扒到,食落有薄薄地嘅脆衣好香蒜香同香草味😋 薯菜部分都好好味,薯角熱辣辣炸得岩岩好😛🐟燕麥龍脷柳 配飯/意粉/薯菜 跟餐湯及餐飲($70)龍脷柳外層好脆又唔會好油,入面就好嫩滑而且有魚香味幾正😉最後想推介大家餐飲揀香橙🍊茶🍵唔係好多地方有,比起檸茶我覺得橙茶更加fresh同好飲😍📍森美餐廳 荃灣西樓角路178-184號華都中心地下A2號舖🍽️ 8/10#janfoodiary_西式 #janfoodiary_荃灣

🌟保雲酥雞扒 配飯/意粉/薯菜 跟餐湯及餐飲($70)

🐟燕麥龍脷柳 配飯/意粉/薯菜 跟餐湯及餐飲($70)
龍脷柳外層好脆又唔會好油,入面就好嫩滑而且有魚香味幾正😉

📍森美餐廳
荃灣西樓角路178-184號華都中心地下A2號舖