2023-07-03 360 瀏覽
✨泰屋粉麵小廚✨因為去挪亞方舟度假嘅關係,朋友介紹-定要過嚟呢間泰國餐廳食飯。入到去嘅感覺好舒服牆上掛滿一幅幅嘅懷舊特色嘅相,感覺好特別,影相做背景亦都好靚👍 介紹返幾個小菜都好令人滿意嘅!價錢非常合易!性價比超級高,五人都係食咗五百幾蚊!有個外國人侍應態度非常好!十分好客。食物總括嚟說好食過九龍城!🌟冬陰功湯🌟 我覺得個冬陰功湯個味道十分濃,但又唔會過份辣(適合我呢啲怕辣又想食辣嘅朋友)🤣冬陰功嘅配菜亦都好豐富有蘑菇&菜&其他配料!🌟蝦餅🌟 ($78)正當諗住不會有太大驚喜嘅普通蝦餅,第一啖入口真係相當充滿驚喜,佢嘅外皮炸得十分脆!蝦肉好彈牙! 而且上枱一段時間個蝦餅都保持個相當熱嘅溫度!大家都相當滿意!🌟泰國烏魚🌟 ($148)我哋提前特登預訂左一條魚!當日經理介紹我地食烏魚🫶🏻我哋打開條烏魚入面充滿着碌柚同香茅葉嘅香味,每一啖肉都好入味。在點上佢特製嘅醬汁,充滿特色!🌟蒜蓉炒泰國椰菜($68)雖然細細碟,但係超級嘢味!
✨泰屋粉麵小廚✨

🌟冬陰功湯🌟

🌟蝦餅🌟 ($78)

🌟泰國烏魚🌟 ($148)
我哋提前特登預訂左一條魚!當日經理介紹我地食烏魚🫶🏻

🌟蒜蓉炒泰國椰菜($68)
雖然細細碟,但係超級嘢味!
  • 蝦餅