2017-01-24 2279 瀏覽
上openrice 搵咗呢間餐廳同好姊妹食飯都係因為見有好多好嘅食評,點知中了伏!!!! 本身我地搵嘅criteria 係$500-600西餐,最後我地每人比咗$7xx一個人貴D都唔緊要,問題係食物質素同服務其差 😨簡單D講就係比緊Fine Dine嘅價錢但係食緊茶餐廳西餐嘅質素同服務首先講講有侍改善的地方:1 . 食物上菜次序很錯:先上意粉同牛排,食完main course 先serve 沙律同oyster 及appetisers 比我地2. Waitress 們多次想幫我地收走我地各人dish上未食完嘅碟 (包括桌上嘅食物有一隻蝦都想快快收走,另一碟有薯蓉又想收)3. 收碟時弄跌客人杯酒4. Oyster 沒有Menu也沒有價錢牌,Waiter 話係法國來order 時沒解釋是什麼品種,上Oyster 時亦無介紹品種,Waitress沒有解釋食Oyster次序的能力。5. 最後Oyster誠惠$66隻,我地叫咗一打多少少浄係Oyster 就價值$8xx 6. 甜品叫咗蛋白Tart不過變咗 Lemon Tart

首先講講有侍改善的地方:
3. 收碟時弄跌客人杯酒