2024-03-21 189 瀏覽
有朋友去左食鐵板燒,純粹因為未試過既關係,所以就上openrice 搵下高評分既鐵板燒,Show出黎既係📍銅鑼灣的鉄人旨花第一位,咁就即時打去問下有無位,因為當時都已經係晚上7:30啦,有位WO,仲話可以坐係師傳睇精湛廚藝,不單止帶來美味佳餚,仲為我帶來鐵板燒初體驗。🔖蝦鐵板燒 二人前🥗沙律青瓜絲拌藜麥,估唔到好食開胃汁煮白鱈魚魚皮同魚肉分開煮,師傅將魚皮煎成脆片(好香好脆),另一邊用蒜蓉洋蔥汁煮魚肉。先吃魚皮脆片,再吃魚肉,這樣就可以吃出兩種不同口感🍤龍蝦配海膽汁龍蝦正常SIZE大小,師傅手起刀落將龍蝦肉起出,淋上龍蝦羔海膽汁調味 忌廉汁蓮藕嘩~我好喜歡好喜歡好喜歡,要講三次🥩日本產A5黑毛和牛A5和牛油花分明,煎5成熟,有入口即溶感覺,簡單直接吃出和牛味道,不用加wasabi or炸蒜片都好好食,不得不說蒜片好香口。🍚炒飯用了日本米,粒粒分明,乾身不油膩。🍧甜品有靜岡蜜瓜和日本來的抹茶雪芭選擇,🍨抹茶雪芭好好味

🔖蝦鐵板燒 二人前

🥗沙律
青瓜絲拌藜麥,估唔到好食開胃

汁煮白鱈魚

🍤龍蝦配海膽汁

忌廉汁蓮藕
嘩~我好喜歡好喜歡好喜歡,要講三次

🥩日本產A5黑毛和牛

🍚炒飯用了日本米,粒粒分明,乾身不油膩。

🍧甜品
有靜岡蜜瓜和日本來的抹茶雪芭選擇,🍨抹茶雪芭好好味