2023-12-07 449 瀏覽
出差經過美孚,搵下附近有咩好食,上OpenRice搵到呢間上海麵,食評唔錯,決定一試😎咁我無留意食評推介食乜,坐低睇下餐牌,本身對香酥雞麵好有興趣,但近排太熱氣🤣所以試下嫩雞煨麵,睇下有幾嫩😏結果黎到,無諗到都幾大碗下,成碗都係白湯,好特別,立即試下d湯,有啲甜同奶香,味道相當唔錯😎啲麵唔係爽同韌,不過加埋湯又幾滑,雞反而無佢咁滑🤣但整體都係非常好味!我即刻再睇返食評啲推介,原來我錯有錯著食咗好多人推介既嫩雞煨麵🤣麵好滑下😎見個麵咁好食😋即刻追加獅子頭試下,見好多人都叫呢個麵😏結果一試,獅子頭偏咸,但酒香味濃,用黎餸麵或者飯應該好味🤤但嫩雞煨麵偏清,所以獅子頭顯得有啲格格不入,不過整體來講都算唔錯😎整體黎講,值得一試既食店😎

嫩雞煨麵

麵好滑下😎

獅子頭

整體黎講,值得一試既食店😎
嫩雞煨麵
獅子頭