2023-10-22 14 瀏覽
中環街市必食特色手工泡芙,最近係銅鑼灣都有pop up💖打破傳統太cream🤓每粒爆漿!餡料連我呢啲平時唔食cream嘅朋友仔都食哂!.台式芋泥鹹蛋海苔肉鬆麻糬,最最推薦!👍🏻綿滑芋泥搭配鹹蛋黃餡,肉鬆夠多勁滿足。.黑芝麻湯圓,🤟🏻連忌廉入邊都有黑芝麻香,餡料幼滑,更配有滑溜麻糬。.Crème brûlée 法式焦糖燉蛋,🤩切開嗰下有驚喜,估唔到焦糖仲係keep住脆!燉蛋香甜。.沖繩黑糖珍珠奶茶(微糖走冰),🤭會有一支黑糖可以自己唧好得意,連麻糬都帶有黑糖味,上面係cream cheese,所以會比cream更濃芝士味🧀.秋冬限定🌰栗子麻糬,栗子餡好足,除咗上面大大粒栗子🥰更有綿密栗子蓉,食落濃郁栗子香超好味。.特濃意大利開心果麻糬,😋好中意原粒嘅開心果脆脆!滿口充滿果仁香氣。.蛋糕Jar三重特濃🧁意大利開心果,罐罐蛋糕,好多開心果醬!玻璃罐好靚✨一人獨食啱啱好。