2018-03-25 5287 瀏覽
登龍街既食肆愈來愈多,我地今晚都黎搵食發現呢間the point坐滿人,質素應該唔錯呢,而且仲有我好想食既pizza先黎左兩個小食棒棒雞翼,將雞翼起肉,反成棒狀,除左有創意,亦令食客方便食用棒棒雞不只香脆肉嫩,配合燒烤醬更惹味烤煙熏水牛芝士配意大利三角薄餅感覺有d 似芝士火鍋,將薄餅沾上溶掉的水牛芝士芝士濃度適中,但芝士稍為變凍左雖然發現好多人必叫龍蝦意粉,但我都無後悔要紅酒燴和牛勒肉配蜆殼粉呢和牛浸過紅酒入哂味,肉質軟腍非常食完小食 & pasta後,我地都等左好耐都未有posh hawaillan pizza, 應該係漏左單同左侍應講之後,pizza係幾分鐘之後就黎,同雜誌介紹一樣係短時間內就起到個pizzaPizza 啱啱焗起,特別香脆,餅底又薄配料有焦糖菠蘿好惹味,風乾火腿亦夠咸香雖然餐廳唔算好大,但都用個好大既火爐黎焗pizza,焗出黎既pizza 特別有風味飲品方面Mango tango, 係無酒精既,係芒果汁,橙汁加梳打,入口微甜Red sangri,酒精濃度不高,味道酸甜可口,最後浸住紅油香氣的水果都食埋
登龍街既食肆愈來愈多,我地今晚都黎搵食

先黎左兩個小食
棒棒雞不只香脆肉嫩,配合燒烤醬更惹味
棒棒雞翼

烤煙熏水牛芝士配意大利三角薄餅
感覺有d 似芝士火鍋,將薄餅沾上溶掉的水牛芝士
芝士濃度適中,但芝士稍為變凍左
烤煙熏水牛芝士配意大利三角薄餅

和牛浸過紅酒入哂味,肉質軟腍非常
紅酒燴和牛勒肉配蜆殼粉

Pizza 啱啱焗起,特別香脆,餅底又薄
配料有焦糖菠蘿好惹味,風乾火腿亦夠咸香
posh hawaillan pizza

飲品方面