2015-02-21 2980 瀏覽
接女朋友公主放工,佢話想食啲特別嘅甜品!心諗:雖然我周圍食嘢姐,但甜品真喺唔好喎!喺準備開火之前,終於有老友推介觀塘工廈區有好嘢食!真喺救咗小弟一命!我就膽粗粗去咗依間遠離地鐵站少少嘅 fusion 西餐廳!一打開電梯門,心諗:老友,你真喺好介紹,成間紙廠喺隔離!公主已經黑面咗!但永遠驚喜都喺後頭!嘩,裏面環境裝修真喺幾好,全木製傢俱,環境非常乾淨!擺設都幾有心思,而且都幾浪漫!見到公主笑返,我都放心哂!有時公主都幾好,知我食得清啖咗,搵錢辛苦,都為我設想叫咗兩樣餸!首先,我哋叫咗《安曇野豆腐沙律》,依個沙律我覺得似日式做法!個醬汁少少酸酸甜甜,真喺幾開胃!而且個豆腐幾滑身,加埋幾粒唔知咩嘅果仁,都幾有口感!公主好嘅地方喺容易笑返!佢最愛嘅《心動一刻》上枱!我好奇問侍應哥哥仔,依個白色太空館點食呢?當我想用隻鐵匙 block 爆佢之際,哥哥仔叫我未心急!佢攞上好熱嘅朱古力淋喺上面!Wow,個太空館熔咗,見到裏面心太軟!見到咁驚喜嘅一刻,作為麻甩嘅我,心都軟埋!唔怪得公主咁鍾意食甜品啦!依餐驚喜嘅甜品,老友真喺冇介紹錯!不過我個人認為可以做得更好喺,如果個心太軟喺其他顏色或者味道會更好,

心動一刻

依餐驚喜嘅甜品,老友真喺冇介紹錯!不過我個人認為可以做得更好喺,如果個心太軟喺其他顏色或者味道會更好,因為熱朱古力淋落之後,喺顏色同味道上睇唔有咩分別!

兩個人食咗 150 蚊左右!都唔錯!