2024-01-31 741 瀏覽
第一次食壽喜燒 🔥🥢🍲 俾咗「昼月」A5和牛壽喜燒。之前有人同我講過同打邊爐🍲差唔多。原來「昼月」係有一Set豐盛晚餐架! 🥣首先係前菜:牡丹蝦、吞拿魚、油甘魚、拖羅刺身、磯燒鮑魚、自家漬蕃茄🍅 等,新鮮清甜,主食前過一過口癮。野菜盛合🍲 有野菜、鮮菌、豆腐和葛絲,那個鮮甜VS鹽漬鍋有點特別 😗主食😋 Main Course A5和牛西冷🥩:牛肉濃味稍次於赤肉和牛,肉質結實 ~A5霜降和牛片 :脂肪分布密且均勻,入口即溶😍A5赤肉和牛片 :肉較紅,牛肉味超濃🐮日本豚梅片 🇯🇵:雖然私心覺得和牛更勝一籌🤭 但日本豚梅片有豬香味,梅肉(連脂肪部分都係)結實口感。青菜蘿蔔,各有所愛。甜品🍮 Dessert 雲呢拿雪糕 🍦➕ 用牛角包壓成的窩夫 🧇 雲呢拿清味又不會重味到影響今餐和牛壽喜燒嘅印象,雪糕可以給到一冷一熱的反差,放在多層layers的表面窩夫、實質牛角包🥐上一起吃,層次感上升🔝Drinks 🍸$168 3 小時清酒任飲!超讚 🍶🍶🍶🍶🍶🍶 盡情喝酒聊天 ~完美地結束這一頓晚餐 🔚💓

第一次食壽喜燒 🔥🥢🍲 俾咗「昼月」A5和牛壽喜燒。

首先係前菜:牡丹蝦、吞拿魚、
油甘魚、
拖羅刺身、磯燒鮑魚、自家漬蕃茄🍅 等,
新鮮清甜,主食前過一過口癮。

主食😋 Main Course

A5和牛西冷🥩:牛肉濃味稍次於赤肉和牛,肉質結實 ~
A5霜降和牛片 :脂肪分布密且均勻,入口即溶😍
A5赤肉和牛片 :肉較紅,牛肉味超濃🐮