餐廳: 교자상
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
母親節到啦,媽咪唔想食傳統中菜,我哋嘅韓國之旅🇰🇷又可能要到秋天🍂先成行,所以我就唯有帶媽咪嚟銅鑼灣嘅《GYOJASANG 》止癮先環境呢度嘅裝修比睇相嘅靚💕餐廳以韓式木系為主,比人一種好舒服好寧靜嘅感覺。另外,大家仲可以揀坐出面又或者入面,而我哋就選擇咗坐入面食物《GYOJASANG》提供蟹🦀、韓牛🐄到炸雞🐣不等,咩都有。最特別嘅係,餐廳亦提供唔少比較特別嘅韓國酒,例如:濟州手工啤🍺、Korean wine🍷 ,好啱收咗工嘅朋友過嚟飲番杯☺️Cheongbisung Premium Yakju $570我同媽媽叫咗支韓國藥酒嚟慶祝母親節🎉呢支酒好特別,好多餐廳都未必有提供。我哋最後飲晒,仲飲到差唔多醉醺醺咁走🤭辣漬前菜 $85呢個前菜有魚乾、魷魚絲、泡菜,用嚟送酒一流韓式生牛肉 $195 個生牛肉撈埋個天婦羅紫菜,又林又脆😋而且個牛肉一d都唔腥,撈埋麻油、幾樣配菜,連平時唔太鍾意生牛肉嘅媽媽都同我食咗一半👍🏾海膽紫菜包飯 $355呢個紫菜包飯,上面係海膽,下面係牛肉他他🥩,海膽同生牛肉嘅質素都好好(由於佢嘅份量比較多,所以我推介一大班朋友叫嚟食)軟殼蟹 $85估唔到軟殼蟹撈埋d韓式甜豉

食物

辣漬前菜 $85
呢個前菜有魚乾、魷魚絲、泡菜,用嚟送酒一流

韓式生牛肉 $195
韓式生牛肉

海膽紫菜包飯 $355
海膽紫菜包飯

軟殼蟹 $85
軟殼蟹

估唔到軟殼蟹撈埋d韓式甜豉油同埋生雞蛋🥚一齊嚟食係咁正wor❤️❤️

和牛肉鍋 $520
和牛肉鍋

至於呢個鍋偏向似日式嘅shabu shabu多d,不過依然無阻佢嘅質素,個汁甜甜地,d和牛軟硬適中,送飯一流

海鮮煎餅 $188
海鮮煎餅

平時食開海鮮煎餅🥞都係一式一樣,但呢個煎餅都幾有驚喜👍🏾佢上面係d白飯魚仔,入面就係d蔬菜,脆脆哋咁,好得意

韓牛鍋 $285
韓牛鍋

同樣地,呢個石頭鍋同一般嘅有好大分別,最大分別嘅係佢個牛真係韓牛嚟👅好高質呀,一d都唔韌,重好重牛味,下面仲有d飯焦添,好食🤤

最後,我哋眼闊肚窄,叫得太多嘢,結果要打包🤣我相信呢度應該起碼四個人都應該食得到!不過,我哋真係好滿足,媽媽亦都笑住走♥️
韓式生牛肉
海膽紫菜包飯