(非會員)
2011-09-17 59 瀏覽
話說當晚我們一行十多人準備同朋友仔慶祝生日, 點知去到樓下該店的職員截住我地,話已經被人包左場, 做唔到我地生意. 咁就奇怪啦, 因為幾日前我地已確認個booking, 當日又再確認而佢地話已留位無問題. 咁好啦, 點解當晚去到樓下又截住我地唔比我地上去呢? 經過一輪爭拗, 原來佢地嫌我地張單細, 而包場果班人已付現金5000元(我地一定食唔到$5000)! 我地成班人去到樓下佢地先至講出來, 仲要左推右推唔肯道歉. 本來大家都心平氣和, 但一知道個真相後立即火冒三丈! 根本成件事就係無口恥兼無厘頭. 仲有, 原來該名四眼 “女職員” 竟然係老闆! 佢開頭話介紹我地去第二間樓上café, 但講唔夠兩句, 又話我地恐嚇佢地呢樣嗰樣. 其態度之差劣, 真係世上難求! 結果係點? 佢地當然係唔比我地上去啦, 因為唔到5000蚊消費嘛! (換轉係你, 你仲敢上去嗎?)先唔好講食物質素, 如此的服務, 如此的手法, 大家還要送羊入虎口嗎?P.S: 編輯大人, 懇請不要刪減此文, 請讓廣大的讀者看清他們的真面目.

2011-09-04
其他