2023-06-30 500 瀏覽
對上一次行過通菜街,已經有成廿年多。晚上路經時,見原來有好多不同小店。其中見到呢間 “江油肥腸麵”。從外望入裝修新淨,見餐牌上的食物也合口味,就入去試試。原來係新店,所以點餐過程和上餐過程都有甩漏。不過老闆們都好有禮貌,加上知道新店一般都會有這階段。大家理解體諒一下可接受。兩人各叫了套餐一& 二。價錢真係無敵。份量足夠,又有小食仲有凍飲。真係再賣貴啲都唔過份。叫了紅燒肥腸米線 配 口水雞 ,凍檸茶,仲有雞雜米線配蒜泥黃瓜,凍檸茶。肥腸米線,腸夠咬口唔係會太淋太爛,而且無餲味。辣度夠而不會麻但香。米線不是滑滑個種而係煙韌。口水雞份量我估跟散叫一樣吧。如果小食搭單真係可以少少份量也合理。檸茶夠凍夠味 (我選走甜的)另一碗是雞雜米線不過是我太太食,所以我不作評論。但太太食完也說很好,除了對她來說辣了少許 (不過餐牌無寫可選辣度,但後來聽到另一枱怕太辣,老闆說可選少辣)。性價比高,必返去再食。我估服務行順之後,應該會越來越多人。

性價比高,必返去再食。我估服務行順之後,應該會越來越多人。

2023-06-29
  • 口水雞