餐廳: Uptop Bistro and Bar
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-11-26 1077 瀏覽
位於尖沙咀珀薈酒店內的酒店餐廳。餐廳地方不大,約八、九枱左右,亦有樓上户外天台座位。下午茶tea set分別有「閃亮摩天輪」&「幸運星座」可供選擇。今次試了「幸運星座♈️♉️♊️♋️♌️♍️♎️」,一上枱真係嚇親,因為真係好大盤😂 每一個星座都會對應番不同的幸運食物,有gimmick鹹點🌮🔹意式番茄多士🔸紫菜糯米釀雞翼🔹鮑魚蘑菇酥皮盒🔸芝士菠菜薯餅🔹黑松露醬日本溫泉蛋🔸魷魚蝦卷我一向都鍾意食鹹點多啲,而我好滿意呢個tea嘅鹹點😍 雞翼食嗰陣仲暖嘅,入面釀左糯米都幾特別。仲有鮑魚,温泉蛋呢啲都係出面tea set比較少見。魷魚蝦卷長條形,脆脆地又幾好食。其他都唔錯,食嗰陣都係暖暖地,有得refill就好了🥴甜點💕🔹朱古力果仁布朗尼🔸燕麥木糠布甸🔹蜂蜜菊花普洱茶果凍🔸北海道牛奶布甸 🔹黑芝麻芝士蛋糕🔸英式鬆餅配凝脂奶油及紅莓果醬 相比鹹點,甜點就比較遜色。除左個牛奶布甸同芝士蛋糕唔太甜幾好食之外,其他都甜左啲,個果凍味道真係好奇怪⋯仲有個scone有啲乾,可能加熱番會好食啲😌飲品要左杯熱latte同+$32番石榴荔枝梳打。杯咖啡嚟到真係⋯😅好厚的奶泡?! WHAT⋯我懷疑過佢咪俾錯杯cappuccino
鹹點🌮

🔹蜂蜜菊花普洱茶果凍
🔸北海道牛奶布甸
🔹黑芝麻芝士蛋糕
🔸英式鬆餅配凝脂奶油及紅莓果醬

飲品要左杯熱latte同+$32番石榴荔枝梳打。杯咖啡嚟到真係⋯😅好厚的奶泡?! WHAT⋯我懷疑過佢咪俾錯杯cappuccino我,但我見隔離枱嗰杯都係咁樣😅 而且咖啡好淡⋯話哂都係酒店餐廳,咖啡咁嘅質素真係唔OK😅

除左環境有啲逼夾同咖啡質素,整體都唔錯,而且餐廳員工服務態度好好👍🏼