2020-10-27 140 瀏覽
今日同老公去完荃灣Donki買嘢😊,順便諗住食埋飯先返屋企,正煩惱究竟食咩好,就俾我見到有間叫饞台式幸福食堂,門口menu仲有我超鐘意嘅藥膳排骨便當,見堂食又唔算太多人,入去試試🙆🏻‍♀️我好鐘意間食堂裝修簡約,有一種回到家中舒服嘅感覺,同埋好貼心,坐位間都設有USB充電既位置,啱曬長期電話都冇電既我用😂另外店員也是快手快腳的,年青有活力,讚👍我哋分別叫了藥膳排骨同滷肉飯,整體性價極高,野食好味之餘份量又多,連大胃王老公都話好夠飽😝✨開胃菜-係我最愛既泡菜,但同平時韓國d泡菜唔同味,佢係唔辣偏甜,個人認為更適合大眾口味,好味👏✨藥膳排骨-藥材味濃,加上排骨好入味,每一舊都啖啖肉,真的有台灣風味耶🤣推介✨滷肉飯-用左半肥瘦豬肉,所以做到入口即溶既感覺,加上甜甜地既醬汁,送飯一流✨蒟蒻球百果果綠茶-依個好飲,啖啖都食到d蒟蒻,不過略嫌偏甜,下次要小甜就好了😌整體滿意,下次會再幫襯🥰

整體滿意,下次會再幫襯🥰
藥膳排骨
滷肉飯