餐廳: 金膳健康素食
資訊:

2024-01-18 129 瀏覽
走進呢間有種街坊暖意嘅食店, 我點咗幾樣招牌菜試吓。先講講嗰砂鍋雲吞雞翅煲, 啲雲吞鬆化得嚟仲有蔬菜嘅清新, 竹笙同素燒雞加埋煙燻味, 咁配合到湯底變得更加惹味。冰梅醬猴頭菇就正到爆, 酸酸甜甜一啖啖都係驚喜,叫人停唔到口👅。至於焗香芋腐球飯? 咖喱味道掛住飯粒,香芋同腐球個絕配令我食指大動,椰汁白汁融合得啱啱好,不會太甜,珍珠筍仲帶點童趣,食落真係開心到彈起🍚🌟。啲菜式嘅份量都幾合理,一家大細嚟食都啱哂。當中啲菜都無咁落油,食落去唔會覺得膩口,好適合追求健康嘅我哋。啲菜味道正宗之餘,又真係有種傳統港式小店嘅地道感覺。總括嚟講,呢間店確實係為食客帶來咗一種平民價格之下嘅高質素享受。食得開心,啱晒想搵啲香港味嘅食客!👍🥢