2023-02-21 1289 瀏覽
紅白磚牆熱狗店vs edan ,我㨂咗熱狗😂 (闔家辣場景)坐得係街邊食飯,如果要求一流的服務,咁你真係錯愛啦,舊區小店只有老街坊的親切,剛剛好的招呼,自在得嚟足夠快食完一碟頹飯… 「呀妹,第一次嚟呀? 緊係食炸比啦!」黑椒炸髀唔該「送多碗湯比你」五分鐘唔駛,兩碟飯送到嚟,碟邊仲有滴汁,平實而不做造。 炸髀皮脆而多汁,調味剛好,如果你覺得我講雞有雞味係廢話,恭喜你,你好幸福,未食過只有鬆肉粉味嘅雞😂 黑椒汁夠辣但唔會太咸,如果再多啲汁就完美了螢光汁雜扒飯嘅重點不在於條腸有幾juicy,塊扒會唔會入口即溶,而係啲汁夠唔夠「螢光」,陣味夠唔夠old school… 放落口就好似去返十年前一路食住運動會盒飯一路叫緊加油咁。以前嘅頹飯隨住社會進步變得稀有,有時想懷免下過去都要靠運食到一半老闆娘離遠好保守哋問「岩唔岩食呀?」我笑而不語一嚟掛住食唔想講嘢,二嚟欣賞佢有溝通之餘唔會過分熱情臨走前老闆娘又話「你連骨都食埋呀?」食髀唔食軟骨不如食雞扒😂相信,我嘅行動已經比咗答案大家
紅白磚牆熱狗店vs edan ,我㨂咗熱狗😂
(闔家辣場景)

「呀妹,第一次嚟呀? 緊係食炸比啦!」
黑椒炸髀唔該
「送多碗湯比你」

食到一半老闆娘離遠好保守哋問「岩唔岩食呀?」

我笑而不語

一嚟掛住食唔想講嘢,二嚟欣賞佢有溝通之餘唔會過分熱情

臨走前老闆娘又話「你連骨都食埋呀?」
食髀唔食軟骨不如食雞扒😂

相信,我嘅行動已經比咗答案大家
黑椒生炸髀飯
螢光汁雜扒飯