2022-09-23 377 瀏覽
唸住支持下小店,點知坐低左就聽到店員嘅說話......如果做唔掂任食就唔好做,何必咁辛苦呢入到去店員放低左將QR code 紙比我地點餐,但我地只係食任食,店員講左句又係放題,咁多點做,其實當時餐廳都唔多人,我唔係好明做乜要咁講。餐廳面積唔大,枱亦唔多,我地兩人獲安排4人座位坐得舒適。任食係要填紙仔,選擇唔多,有船麵、串燒肉/丸、沙律、生菜及幾款汽水。價錢星期六、日及公眾假期$108無加一 (平日$98)由下午2:30開始,餐廳只收現金。船麵每碗只可選一款餸,船麵配上炸豬皮及炸蒜,麵碗雖細但麵嘅份量一啲都唔少!船麵的湯底帶有一點藥材味,湯底味精都多,每碗麵的餸嘅份量唔多。雞絲河香茅雞翼泰式公仔麵(只有一隻雞翼)肥牛金邊粉任食包的串燒及沙律,我全部都點了來試食,廚房好細心將同一款肉類放在同一個盒內上枱。串燒好大串,但係佢唔係燒,應該係炸好再淋啲沙嗲醬起面,沙嗲醬有啲花生粒,但整體味道一般,最後order嗰三串牛肉可能肉粒太大未完全熟透。全部丸類都係炸嘅,炸到太乾,味道一般。至於沙律的醬汁因為落左太多魚露所以又喊又酸。串燒雞肉、雞肉丸、雞翼撕殺沙律串燒豬肉、豬肉丸、豬頸肉沙律串燒牛肉、牛丸

餐廳面積唔大,枱亦唔多,我地兩人獲安排4人座位坐得舒適。

雞絲河

香茅雞翼泰式公仔麵(只有一隻雞翼)

肥牛金邊粉

全部丸類都係炸嘅,炸到太乾,味道一般。

至於沙律的醬汁因為落左太多魚露所以又喊又酸。

串燒雞肉、雞肉丸、雞翼撕殺沙律

串燒豬肉、豬肉丸、豬頸肉沙律

串燒牛肉、牛丸、扎肉沙律

蠔油生菜

2022-09-18