2015-11-22 3326 瀏覽
今日同朋友黎到觀塘工業區的Bella Shine享受一餐美味的週末Lunch。因為今日都比較遲先食lunch,所以大家都好肚餓,可以好快就決定好要食乜。落好單後,salad 、soup & 餐包好快就黎到。今日個soup好特別,係紫薯湯,我都係第一次飲。鮮豔的紫色,好香好濃的紫薯味,入口好滑溜,好似食緊紫薯咁,超正。而餐包同平時的餐廳好唔同,非常軟熟,有口感,感覺非常新鮮,而且加了大量香草,所以好香口好好食,非常吸引。至於salad好新鮮,個salad汁酸酸的好清爽,好開胃。Yeah~主菜終於出場了!首先係烤龍葵菇蕃茄汁長通粉,好香濃的蕃茄味,仲隱約帶有烤菇的味道,聞到都覺得好食。食落口果然沒令我失望,酸酸甜甜的蕃茄汁,非常滋味,而且配合煮得剛剛好的長通粉,簡直一絕。至於個龍葵菇就烤得非常好食,好juices,好香,沒落咩調味料好原汁原味。成個主菜好有田園風味,好棒喔。至於另一款主菜就係澳洲黑安格斯肉眼牛扒配牛肝菌燒汁,牛扒我們要7成熟。牛扒煎得好香,而且非常厚身嫩滑,一啖咬下去時,肉汁即刻咇晒出黎,超級juices同好有牛肉味。點上少少牛肝菌燒汁,牛扒即時更野味了,令我不停咁食牛扒,
落好單後,salad 、soup & 餐包好快就黎到。
Salad 、Soup & 餐包
Yeah~主菜終於出場了
烤龍葵菇蕃茄汁長通粉
澳洲黑安格斯肉眼牛扒配牛肝菌燒汁
牛扒煎得好香,而且非常厚身嫩滑,一啖咬下去時,肉汁即刻咇晒出黎,超級juices同好有牛肉味。點上少少牛肝菌燒汁,牛扒即時更野味了,令我不停咁食牛扒,超正
!其他配菜都好食,薯蓉好滑,蕃茄仔亦好新鮮。
又點少得食甜品呢,hahaha
水信玄餅
水信玄餅,日本其中一款甜點,估不到可以在這裡食到。外形似水滴的蒟蒻,晶瑩剔透,感覺好軟好滑好有彈性,點上香甜美味的黑糖糖槳然後黏滿黃豆粉一齊食。入口有種天然的味道,好自然,好清涼,一下子就滑到口嚨深處,感覺好特別,真係very good。
最後嘆埋杯餐茶,我覺得咁就非常完滿了!
凍檸茶
我真的想不到係工廈裏都有咁有質素的餐廳,大家不要錯過喔
2015-11-21
Salad 、Soup & 餐包