2020-09-27 181 瀏覽
今日經過牛頭角觀塘呢一帶嘅工廠區~搵到一間工廈入邊嘅高級西餐廳😍呢間餐廳嘅大廚係五星級酒店嘅大廚👍🏻喺餐廳嘅門口已經見到有好多報紙採訪報道🤣更加增加我對呢間餐廳嘅期待😆呢間餐廳嘅質素果然無令我失望😂一入到餐廳就見到呢度嘅裝修佈置都好有情調🥰無論燈光定係裝飾都有西式風情💕好適合情侶,家人,朋友聚餐~我哋叫咗一個二人餐,連埋加一$603~前菜:凱撒沙律沙律菜好新鮮🥰配咗沙律醬同埋細粒嘅麵包糠~幾鍾意啲麵包脆粒😍脆卜卜又香噴噴😋仲有餐包同埋長形嘅麵包脆條👍🏻幾香脆😆餐包有啲似酒店式嘅餐包~配埋特製嘅牛油☺️我哋都幾鍾意個牛油,淺綠色嘅牛油鹹鹹地,同餐包好夾💕粟米湯粟米湯入面有磨到好細粒嘅粟米粒~仲有表面白色嘅一層cream,令到個粟米湯變得更creamy~飲落幾清甜🥰粟米湯嘅味道都好濃郁😋煙三文魚薄餅Pizza嘅表面有啲香菜~煙三文魚幾新鮮👍🏻喺Pizza鋪滿煙三文魚😍十分之足料😊薄餅嘅餅底較普通pizza薄,不過食落脆卜卜,好crispy嘅感覺🥰同普通pizza有不一樣嘅感覺🤣好鍾意啲煙三文魚,好鮮甜😋日本鹿兒島黑豚肉扒黑豚肉扒好大件😍配埋啲薯蓉~豚肉扒好Juicy😋一咬啲肉汁即刻流晒出嚟😆

前菜:凱撒沙律

日本鹿兒島黑豚肉扒
黑豚肉扒好大件😍配埋啲薯蓉~豚肉扒好Juicy😋一咬啲肉汁即刻流晒出嚟😆而且好新鮮👍🏻配埋佢嘅醬汁,令到肉汁嘅甜味昇華🥰豚肉肉質鬆軟,而且好易入口~豚肉扒真係好令人impressive💕薯蓉好creamy好滋味☺️

泡芙雪糕
好精緻嘅甜品😍外層係鬆軟嘅泡芙🥰內層係香甜嘅朱古力雪糕😋仲有士多啤梨同藍梅伴碟~好高級嘅感覺👍🏻雪糕幾香甜軟滑💕泡芙幾好味😆仲有啲士多啤梨醬中和翻甜度😊有酒店級嘅享受☺️

餐廳嘅服務態度真係超級好🥰職員會喺你食完一道餸之後幫你收碟,再上下一道餸~而且好有禮貌👍🏻睇門口嘅報道見到餐廳所有食材都係即日採購,十分之新鮮💕同埋有酒店級嘅水準😍而且餐廳嘅環境好舒適☺️好值得一試~而且午餐都算幾平~大概$88至一百幾蚊,仲有半自助餐~有自助沙律吧,算係幾抵食🤗

凱撒沙律
2020-09-26